Използването на борсата за обмен на товари може да бъде много ефективен начин за оптимизиране на транспортните Ви разходи и развитието на бизнеса Ви. Когато регистрирате фирмата си в система за обмен на товари, отваряте нова перспектива и увеличавате шансовете си да бъдете по-ефективни по отношение на разходите и времето си. Вие произвеждате свои собствени ресурси за компании от цял свят.

Достъп до множество товари и превозни средства, които се предлагат всеки ден в България

РЕГИСТРИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО

В същото време можете да се възползвате от всичко, което другите компании, регистрирани в системата за обмен на товари, имат да предложат. Вие сте свързани с голям брой фирми от същия клон, затова имате възможност да създадете много успешни партньорства, до които обикновено няма да имате достъп. Опитайте се регистрирайте на борсата за обмен на товари сега!

Много често срещан проблем за много компании, особено тези, които се специализират в транспорта е, че често се сблъскват с "празния километраж". Техните камиони обикновено се връщат "вкъщи" празни, струвайки на компанията значително време и пари. Използването на борсата за обмен на товари увеличава възможността ви да превърнете "празния километраж" в "километраж на приходите". Добавете свой собствен камион на борсата за товари и го обявете като свободен, за да оптимизирате разходите.

Когато превозвачите и товарителите се свържат чрез платформата за обмен на товари, премахването на "празния километраж" не е единственото предимство; Оптималният транспорт на товари означава и по-малко отпадъци, така че и околната среда се възползва от използването на такава система.

Търсенето на подходящи оферти за Вас, независимо дали става дума за товари за превоз или за налични камиони, обикновено отнема много време. Правейки това по традиционния начин, като правите телефонни разговори и изпращате имейли, изисквайки оферти, може да бъде заменено само с няколко кликвания върху добра платформа за обмен на товари. Използвайте филтри, за да намерите най-добрите оферти за вашата фирма!

Ангажирането с нещо онлайн представлява някои рискове, особено когато става въпрос за плащания и бизнес като цяло. Обменът на товари обикновено е само посредническа платформа за товарители, превозвачи и спедитори, така че самите потребители трябва да внимават допълнително.

Ето и някои неща, които трябва да обмислите и проверите сами, преди да се обвържете с каквото и да е партньорство в борсата за обмен на товари:

  • Винаги трябва да проверявате автентичността на компанията; компаниите, които са предоставили документи, като удостоверение за регистрация или лиценз за транспортиране, имат по-голяма достоверност;
  • Дори да видите документите и да вярвате, че изглеждат верни, трябва да проверите подробностите на одобрена платформа, като например валидирането на номера по ДДС на VIES (за дружества от ЕС);
  • Повечето платформи за обмен на товари имат система за сертифициране на рейтингите - компаниите най-вероятно ще имат отзиви от други потребители, с които са взаимодействали по отношение на бизнеса. Можете да използвате рейтингите като допълнителна информация, за да решите дали искате да работите с тях;

Най-сериозните рискове при извършване на бизнес с помощта на борса за обмен на товари са неизпълнение на плащанията и кражба на товари. За да избегнете такива инциденти, винаги трябва да проверявате надеждността на фирмата, с която искате да работите, като се уверите, че предоставените документи са верни и че вашия договор с тях ясно определя какви условия трябва да бъдат изпълнени.

В случай, че възникнат подобни инциденти, въпреки вземането на всички възможни мерки за сигурност, трябва да докладвате компанията, която е причинила вредите на компетентните органи. Кликнете тук, за да видите координатите за връзка на органите за защита на потребителите от всяка страна от ЕС.

Превозвачите трябва винаги да проверяват дали товарителят има всички необходими документи за товарите (произход на товарите, документи за покупката), докато товарителите трябва да проверят дали превозвачът разполага с всички необходими документи и лицензи за превоз на въпросните видове товари и да се уверят, че съществува валидна застрахователна полица.